Lichting 67-1 A-Eskadron:Deze foto is gemaakt op de Elspeterheide 4 juli 1968 vlak voor ons afzwaaien, We hadden als A-Esk al onze tanks opgeknapt voor de volgende lichting en we wisten niets van het feit dat onze Cornetten beedigd zouden worden als res. Tweede Luitenant. De tanks stonden te blinken wat waren we trots tot we te horen kregen dat we naar de heide moesten vooreen parade, flink balen natuurlijk. Achteraf viel het mee want we hoefden niets meer aan de tanks te doen, onze opvolgers zullen ook flink gebaald hebben van zo`n laag zand in de tank.

Deze foto is gemaakt op de Elspeterheide 4 juli 1968 vlak voor ons afzwaaien, We hadden als A-Esk al onze tanks opgeknapt voor de volgende lichting en we wisten niets van het feit dat onze Cornetten beedigd zouden worden als res. Tweede Luitenant. De tanks stonden te blinken wat waren we trots tot we te horen kregen dat we naar de heide moesten vooreen parade, flink balen natuurlijk. Achteraf viel het mee want we hoefden niets meer aan de tanks te doen, onze opvolgers zullen ook flink gebaald hebben van zo`n laag zand in de tank.


Foto's van de Beediging:

J.W. Schlimmer.

S.F.Schültz

J.J.M.M. Schoolmeesters

R. Bos

Deze Cornetten werden allen 2e Luitenants.


Deze foto is gemaakt op de Elspeterheide in mei 1968 deze tank is de 1C met kenteken: KX-15-33 met een 20 ponder kanon. In elk peloton had je 2 tanks`s met een 105 mm kanon en 3 tank`s met een 20 ponder kanon (83,84 mm) de 2 105 mm`s waren voor de pc de 1 tank en de laatste was voor de plv pc 1D. Als je goed links naast het kanon kijkt zie het "handelsmerk" de kurassier.


Deze Leopard werd door de Duitse landmacht aan ons voorgesteld in het voorjaaar van 1968 We waren flink onder de indruk van de prestaties van de Leo 1. In die tijd waren een aantal huzaren van ons en van 11 tkbat bezig de Leo en de Chieftain te testen bij het DBV.


Mooi staaltje techniek nog ongeveer 15 cm met de aarde verbonden!


Last update: 18-01-2005 © T.Wildeman all years