Ons voormalig pronkstuk de Centuriontank anno 2002:

Zoals deze tank er uit ziet op dit moment is ronduit schandalig !! Bij 43-Tankbataljon werdt zij onderhouden en bij Alexander verkwanseld !

Bijgevoegde e-mail:

Ik ben met mijn cameraatje weer ´s op stap geweest en heb de oude"Langemannshof gate guard" in Seedorf op de gevoelige plaat vastgelegd Laat je door  de Huzaren van prins Willem-Alexander beschilderingenniet afschrikken. Deze Centurion staat als hier als oud vuil, dat zie je wel aan de laktoestand. Aangezien hier jarenlang het 103 Verk.Bat. gelegerd is geweest, hebben zij deze tank aan hun regiment aangepast...DE KULTUURBARBAREN !! Bij de poort van Langemannshof stond deze Centurion dus met Sytzama emblemen. Als bewijs dat het echt om de Langemannshof Centurion handeld, zie foto , dit is een gegraveerde plaat aan de bovenzijde van het linker voorspatbord waarbij de Brig.Gen.J.M.A. Thomas in ´87 deze Centurion aan 43 Tk.Bat. aanbood. We zouden eigelijk met z'n allen een inzameling moeten houden om deze tank in het Cavalerie- Museum in Amersfoort te krijgen om naast het prachtige rijdende museum stuk wat ze al hebben van 59tkbat (KX-15-30) te dienen ! daar deze tank iets ouder is (KX-15-20) zou het denk ik een welkome aanwinst zijn ! in ieder geval beter als hem zo te laten wegrotten.

Naschrift van webmaster op 16-07-2002:

Er zijn al diverse e-mails verzonden aan bijvoorbeeld het bestuur van de vrienden van 43-tankbataljon, igk, pbls, en andere personen en men is druk doende met het "project Centurion" om deze tank te behouden voor het nageslacht maar aangezien het juist nu vacantie periode is kan het even duren. Het zou mooi zijn als in 2003 deze tank als paradepaardje zou dienen bij de reunie en het 40 jarig "bestaan" van 43 tankbataljon, verder heb al meerder reacties binnen gehad van personen die het ook zonde vinden en die mee willen helpen bij het opknappen / rijdbaarmaken van dit monument. En laten we wel wezen wat is 43-tankbataljon zonder tank ? Na telefonisch contact heden avond is mij verteld dat de Leopard 1 op een dieplader geladen is en de Centurion ook van zijn plaats gesleept is wat er mee gaat gebeuren is (nog) niet duidelijk nadere info volgt maar het is wel zeer toevallig dat het nu is gedaan !!!.

Binnen gekomen bericht op 25-07-2002:

Hoi Tonny,

HOT NEWS-HOT NEWS-HOT NEWS-HOT NEWS:
We hebben het voor mekaar !!! Ik heb een gesprek gehad met de Cdt. van het Seedorfse afvoerpeloton en hij wist mij te vertellen dat de opgeladen voertuigen
(inmiddels staat de Centurion ook op een dieplader) als bestemming hebben...... Het museum in Amersfoort !!

Naschrift van webmaster:

Als ze nu voor 6 september er zijn kan ik er lekker nog even snel Van Sytzama en 43 ST00 op schilderen ! is het weer zoals het hoort. Heb mijn plunjebaal al opgezocht voor de juiste legergroene kledij en een originele verfmal met 43 er op is ook geen probleem alles in de mats.

De foto's hier onder zijn op 26-7-2002 te Seedorf gemaakt:Er zit schot in de zaak !

En je kunt zien dat niet alles "vast roest" de toren en het kanon staan netjes in de transport stand en de luiken zijn (eindelijk) dicht. wie mij kan vertellen wanneer en waar deze tank naar toe gaat stuur aub een mailtje ik hoop te kunnen organiseren om er zelf bij te kunnen zijn met mijn fotocamera voor een vervolg op dit verhaal.

LET OP :

S.V.P. TANK NIET STARTEN ZITTEN GEEN OLIE EN ANDERE VLOEISTOFFEN IN !!!

12-08-2002

Tank is in Nederland !!!!!

Hij is getransporteerd naar het Cavalerie Museum in Amersfoort waar deze in depot staat opgslagen het lijk wel of ze een handeltje in Centurions zijn begonnen daar in Amersfoort 1 van 59 Tkbat 1 van 43 Tkbat en die laatste die in Noordwijkerhout is opgespoord schijnt ook volgens de persberichten weer in Amersfoort te staan als we nog even door verzamelen kunnen we een heel Centurion-bataljon oprichten !

Tonny Wildeman de allerlaatste (gelegenheids) Centurion schutter van

43 Tankbataljon lichting 91-4 op de hier boven beschreven tank.

Martien Heijmen ben ik namens de bezoekers en oud personeelsleden van 43 Tankbataljon veel dank verschuldigd voor het onder de aandacht brengen van verkeerde zuinigheid zullen we maar zeggen.

Verder naar deel 2

Last update: 12-08-2002 © T.Wildeman all years